2024. május 4., szombat
FONTOS

Négyszázan indultak idén a teljesítménytúrán

Hagyományosan augusztus utolsó szombatján szervezte meg a huszonhetedik Mályvád Teljesítménytúrát a Körösök Völgye Turista Egyesület.

 

A teljes, 56 kilométeres táv teljesítését az Implom iskolában kezdték a résztvevők, de lehetőség volt négy kisebb résztávok megtételére is. A nagyrészt erdei útvonalon vezető túrán gyalogosan futva vagy sétálva, illetve kerékpárral lehetett részt venni, a Városerdőben pihenő várta az indulókat.

Az 56 kilométeres teljes és 35 kilométeres részszakaszt a felkészültebb túrázóknak, a 12 és 24 kilométeres rövidebb útvonalakat pedig kezdőknek, illetve gyermekeknek, családoknak ajánlották a szervezők. A távokat egyénileg vagy csoportosan, vezető nélkül, előre megadott ellenőrző pontok érintésével kellett teljesíteni, meghatározott szintidőn belül. A mályvádi túra az elmúlt években a Dél-Alföld egyik legnépszerűbb teljesítménytúrájává nőtte ki magát.

A teljesítménytúrán idén mintegy négyszázan vettek részt, a távokat sikeresen teljesítők oklevelet és jelvényt kaptak.

Nézze meg ezt is:

Több épület felújítását jelentette be Soltész Miklós Gyulán

15 millió forintot biztosít a Kossuth téren található Szentháromság kápolna tornyának műemléki felújításához a Miniszterelnökség …