2024. április 29., hétfő
FONTOS

Megjelenés előtt “A Gyulai kolbász története – újratöltve” című album

Újra kiadta a Gyulai Évszázadok Alapítvány az egyik korábbi kötetet, melyet kibővített tartalommal jelentetnek meg. A Gyulai kolbász története – újratöltve című album a helyi húsipar történetét dolgozza fel.

 

12 évvel ezelőtt  már megjelent egy könyv ebben a témában, de akkor nem esett szó az állami húsiparról úgy, hogy kronológiai sorrendben legyen megírva ennek története. Ebben a kötetben már 1945-től egészen napjainkig dolgozta fel ezt az időszakot Csarnai József, aki több mint 40 éve dolgozik a cégnél, és a marketing oldalról is megközelítve követte végig a történéseket.

 

Mivel a Gyulai Hagyományőrző Hentesek Egyesülete csak 2008-ban alakult meg, így a 12 évvel ezelőtti kötetben nem jelenhetett meg, a mostaniban viszont már részletes lépet kaphat az olvasó a szervezet munkájáról.

 

Az új album kiemelten foglalkozik az elmúlt hetven év történetével, a csőd után induló újrakezdéssel. A könyvben új fotókkal és dokumentumokkal, régi cikkeken keresztül mutatják be az elmúlt évtizedek eseményeit. A kötet egyfajta tisztelgés is a gyulai húsipar születésének 150 éves évfordulója előtt, amit jövőre ünnepelnek.

 

A több mint 220 oldalon megjelenő album bemutatója november 16-án lesz a városi könyvtárban.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …