2024. április 29., hétfő
FONTOS

A kormányhivatal újabb épületét újították fel Békéscsabán

Átadták a Békéscsabai Járási Hivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztál y, valamint a kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztály épületét csütörtök délelőtt a megyeszékhelyen.

 

Takács Árpád kormánymegbízott köszöntő beszédében az épület megújulását emelte ki. A kormányhivatal sikeresen pályázott, és 1,2 milliárd forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert “A Békés Megyei Kormányhivatal épületeinek energetikai fejlesztése” című projekt megvalósítására. A beruházás hozzájárul az épületek energiatakarékosságának és megújuló forrásból származó energiafelhasználásának fokozásához.

 

Vantara Gyula megyei fejlesztési biztos az eseményen kiemelte, a beruházás több, mint 300 millió forintból valósult meg. Hőszigetelési munkálatokat végeztek, nyílászárókat cseréltek ki, megújították a fűtési rendszert, illetve napelemeket helyeztek el az épületen.

 

A magyar kormány célul tűzte ki, hogy mozduljunk el az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság felé. A projekt célja, hogy a kormányhivatal a “Középületek kiemelt épületenergetikai fejlesztései” című pályázati konstrukció által 10 középület felújításával növelje az energiamegtakarítást, és csökkentse az épületek energiafelhasználását.

 

A Luther utca 3. szám alatti épület energetikai korszerűsítése során hőszigetelés került a homlokzatra, emellett a korszerűtlen nyílászárók helyett három rétegű üvegezéssel ellátott, 372 műanyag ablak, 57 fa tetősíkablak, hat szekcionált kapu, valamint 9 darab hőszigetelt alumínium homlokzati nyílászáró lett beépítve. A gazdaságtalan régi kazánokat 3 új, 80 kW teljesítményű kondenzációs kazán váltotta.

 

Az épület földgáz fogyasztása várhatóan 60 %-kal, az elektromos áram költsége várhatóan 40 %-kal csökken.

Nézze meg ezt is:

Idén is megrendezték az Országos Bibliai Történetmondó Versenyt Gyulán

A hagyományokhoz híven nyitó áhítattal kezdődött péntek délelőtt az Országos Bibliai Történetmondó Verseny Gyulán. Baráth …