2024. április 30., kedd
FONTOS

Gyulai Amazonok – Agenta Girls Szekszárd 1-3

Az Agenta Girls Szekszárd csapatát fogadta vasárnap délután a Gyulai Amazonok a női futball NB1. kilencedik fordulójában. Az összecsapást a viharsarki lányok a tabella hatodik, a Tolna megyeiek pedig a második helyéről várták.

A mérkőzés ennek megfelelően szekszárdi mezőfölénnyel kezdődött, aminek már a harmadik percben meglett az eredménye. A bal szélen kapura törő Ganczer Hajnalka egy gyulai védő szorításában lőtte a labdát a hosszú sarokba, ezzel megszerezve a vezetést a vendégeknek.
A gyorsan bekapott gól azonban nem szegte a kedvét a gyulaiaknak, akik több veszélyes helyzetet kidolgozva átvették a mérkőzés irányítását az első félidő közepére. A hajrában Erdélyi Angéla labdáját Balogh Noémi még nem tudta az üres kapuba helyezni, nem sokkal később szintén ő a kapufát találta el, a 19. percben azonban Fülöp Diána messziről lőtt, a labda pedig egy szekszárdi védőn megpattanva a hálóban kötött ki. A szünetre így 1-1-es állással vonultak a csapatok.

A második félidő kiegyenlítettebb játékkal kezdődött, mindkét csapat alakított ki helyzeteket. A gólra hét percet kellett várni, egy pontrúgás után Megyes Ágnes kapta meg a labdát, és Sovány Lizán átverekedve magát lőtt a gyulai kapuba, ezzel ismét előnyhöz juttatva a Szekszárdot.
Bár a következő nagy helyzetet az amazonok alakították ki, három perc múlva újabb vendég-gól született. Egy eladott labda után Ganczer Hajnalka ismét a bal szélen futott el, majd éles szögből lőtte el a labdát Csontos Zsanett mellett.

A folytatásban a gyulaiaknak már nem sikerült a szépítés, a mérkőzés végére pedig parázs hangulat alakult ki a pályán, a bírónak visszaszóló Megyes Ágnes piros lapot is kapott. Az eredményen azonban ez már nem változtatott, Gyulai Amazonok – Agenta Girls Szekszárd 1 – 3.

 

Nézze meg ezt is:

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim …