2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 11. 20.

Témák:

 

– Békés megyében évente 250 koraszülött csecsemő jön a világra, és ma már szinte mindegyikük életben marad: hangsúlyozta a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke, Abdulrahman Abdulrab Mohamed. A koraszülöttek világnapja alkalmából az Almásy kastélyt idén ismét lila színű reflektorokkal világították meg, ráirányítva a figyelmet a minden 10. újszülöttet érintő kérdésre.

 

– Gyula lett az “Év települése” a Virágos Magyarország Környezetszépítő Versenyen, Veszprémben.

– Pénteken a gyulai gyülekezetbe érkezett a Tiszántúli Református Egyházkerület által vándorútra bocsátott Biblia. A négykilós kötettel a reformáció kezdetének 500., valamint a Magyar Református Egyház alapításának 450. évfordulójára emlékeznek egész évben Tiszántúlon.

– A Gyulai kolbász története – újratöltve! címmel ismét kiadta a Gyulai Évszázadok Alapítvány az egyik, 2005-ös kötetét, melyet kibővített tartalommal jelentettek meg. A könyv a helyi húsipar történetét dolgozza fel.

 

– Nem sikerült megszerezniük második őszi győzelmüket a Gyulai Amazonoknak a női futsal NB1 9. fordulójában. A viharsarki csapat a tabella második helyén álló Szekszárdtól szenvedett 3-1-es vereséget a hétvégén.

– Könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt péntek délután, Gyulán.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …