2024. április 26., péntek
FONTOS

Lilára festették a gyulai Almásy kastélyt

Békés megyében évente 250 koraszülött csecsemő jön a világra, és ma már szinte mindegyikük életben marad: hangsúlyozta a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnöke, Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

A koraszülöttek világnapja alkalmából az Almásy kastélyt idén ismét lila színű reflektorokkal világították meg, ráirányítva a figyelmet a minden 10. újszülöttet érintő kérdésre.

 

Abdulrahman Abdulrab Mohamed a Viharsarki Koraszülött Mentő alapítvány elnöke a koraszülöttek világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy hazánkban jónak mondható a koraszülött ellátás, a mai eszközökkel már szinte minden kis súllyal világra jött újszülöttet meg tudnak menteni. Idén már második alkalommal színezték lilára az Almásy kastélyt a világnap alkalmából, hogy felhívják a figyelmet a koraszülöttekért folytatott küzdelemre és arra, hogy ma már egy koraszülött is ugyanolyan életet élhet, mint egészséges társaik, hiszen az utóbbi időben nagyon sokat javult az ellátás minősége.

 

Magyarországon jelenleg a 24. terhességi hét, avagy 500 grammos születési súly az életképesség határa, békés megyében évente 250 koraszülött jön a világra. A fejlődést mutatja, hogy még húsz évvel ezelőtt a csecsemőhalálozások száma évente meghaladta a száz főt a megyében, mára ez a szám öt alá csökkent. A sajtótájékoztatón elhangzott, komoly ígéret van egy nagyobb összegű támogatásra, amellyel együtt összesen több mint húsz millió forint gyűlt össze a mentőautó felszerelésének megvásárlására, ami így hamarosan már munkába is állhat.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …