2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2017. 12. 21.

Témák:

– A lakosság észrevételeit és javaslatait is várja a városvezetés a gyulai településarculati kézikönyv szempontjainak megalkotásánál. A dokumentum elkészítése a következő év egyik fontos feladata lesz, a célja pedig a város és egyes városrészek karakterének meghatározása, ami segítséget jelent majd a tervezőknek is.

– A tornacsarnokban ünnepelte meg a karácsonyt a gyulavári Bay iskola közössége. A programon elhangzott, hogy közös erővel az itt élő emberek nagy dolgokra lehetnek képesek.

– A zeneiskola tanárai és diákjai adtak koncertet szerda este. Az eseményen bemutatták az új koncertzongorát is.

– Kodály Zoltán legismertebb népdal-feldolgozásait öltöztette új köntösbe a Kodály Spcicy Jazz elnevezésű együttes. A formáció a Gyulai Várszínház kamaratermében mutatkozott be, népszerűsítve a magyar népzene-kutatás legjelentősebb alakjának munkásságát.

– A gyulai Pálovics Ágota  képeiből nyílt kiállítás a városi könyvtárban. A Nő címet viselő tárlaton  az amatőr alkotó régebbi és újabb kompozícióból tekinthető meg egy csokorra való, január 12-ig.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …