2024. április 29., hétfő
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 01. 24.

Témák:

– Kedd délután a Gál Ferenc Főiskola gyulai karának könyvtárában megrendezett kiállításmegnyitón emlékeztek meg arról, hogy 1993-ban indult a diplomás ápolók képzése a fürdővárosban. Az eseményen megállapodást írt alá az intézmény rektora és Görgényi Ernő polgármester, aminek értelmében a főiskola és a város szorosabbra fűzi az együttműködést a képzés színvonalának növelése érdekében.

– A megyébe érkező területfejlesztési pályázatok 58 milliárdos forrásából már 40 milliárd megkapta a szükséges támogatást, mondta Zalai Mihály. A megyei közgyűlés elnöke a 3Témában a határon átnyúló fejlesztési lehetőségekről is beszélt.

– Két gyulai szerző kötetének bemutatásával ünnepelték a magyar kultúrát kedd este a művelődési házban. Elek Tibor irodalomtörténész könyvében az erdélyi magyar irodalom mai állapotába nyújt betekintést, Erdész Ádám műve pedig több témát dolgoz fel társadalomtudományos megközelítéssel.

– Nagy erőkkel készül a tavaszi szezonra a Grosics Akadémia valamennyi együttese. Ezekben a napokban több próbajátékost tesztelnek Gyulán, velük elsősorban a korosztályos NB I-ben szereplő csapatokat szeretnék megerősíteni.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …