2024. április 29., hétfő
FONTOS

Sok esetben meg lehet menteni egy rossz párkapcsolatot

Egy házasságban vagy együttélésben óhatatlanul előfordulhatnak hullámvölgyek, de ettől még nem kell a feleknek véglegesen eltávolodnia egymástól. A nem vagy egyedül című műsorban a szakember arra a kérdésre szeretné megadni a választ, hogyan lehet egy párkapcsolat működését hosszú távon megőrizni.

Szicsek Margit pszichológus a Nem vagy egyedül című műsorban beszélt arról, hogy mire érdemes odafigyelni egy párkapcsolatban, annak érdekében, hogy az hosszú távon működőképes legyen. Ehhez mindkét fél részéről szükség van egészséges kompromisszumokra, és nagyon fontos, hogy kimondjuk a másiknak, ha valami hiányzik a mindennapokból, mert csak így lehet segíteni a felek között kialakult problémákon. Az esetek egy részében akár szakember bevonásával, jó eséllyel lehet megoldani a kialakult párkapcsolati krízist, akár az úgynevezett próbaválással, aminek azonban szigorú szabályai vannak.

 

A szakember arról is beszélt, melyek azok a jelek amelyek egyértelműen arra utalnak, hogy valami nincs rendben a kapcsolatban és ilyenkor milyen lépéseket érdemes tenni. Ha pedig már elkerülhetetlen a válás, akkor ezt lehetőleg úgy tegyék meg a felek, hogy számukra és a gyermek vagy gyermekek számára is a lehető legkevesebb sérüléssel járjon.

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …