2024. április 28., vasárnap
FONTOS

1936-os receptgyűjtemény lett újracsomagolva Gyulán

Valódi gyulai hentesáruk készítésének könyve. Ezzel a címmel jelent meg a gyulai hentesipar születésének 150. évfordulójára a Gyula anno könyvsorozat negyedik kötete. Szabó József hentesmester gyulai hentes termékek receptkönyve először 1936-ban jelent meg Budapesten. Ezt most, 82 év elteltével adták ki újra.

A receptkönyv a mai korban is használható információkat ad a gyulai hentesáruk hagyományos elkészítéséről. 64 oldalon 12 hentesáru – kolbász, hurka, szalonna, sonka, disznósajt – elkészítésének módját, és azzal kapcsolatos tudnivalókat szerepeltetik a kötetben.

A könyvben két, az üzletről készült fénykép is látható, amely felidézi a korabeli hentesüzletek hangulatát.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …