2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 03. 22.

Témák:

– Békés megyében több helyen is megemlékeztek a víz világnapjáról. Gyulán a vízügyi igazgatóság székházában óvodások adtak műsort, Békéscsabán konferenciát rendeztek.

– Bevándorló országgá válik-e Magyarország az április 8-i választások után? Ez volt a témája a szerda délután megtartott lakossági fórumnak, melyet Csepreghy Nándor miniszterhelyettes tartott.

– Korszerűsítik a kerékpárutat a Szent István úton – jelentette be a helyszínen Görgényi Ernő polgármester. A csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón elhangzott, a 69 millió forintos beruházást augusztusban fejezik be.

– A harmadik helyen áll Gyula a húsvéti utazások országos listáján. Az emberek a húsvétot is a népszerű fürdővárosokban töltik, ahol az előzetes foglalások alapján Gyula az előkelő harmadik helyen áll Eger és Hajdúszoboszló mögött.

– Átmenetileg csökken a megengedett sebességhatár Gyula és Békéscsaba között. A Magyar Közút Zrt. tájékoztatása szerint a 44-es főút Békéscsaba és Gyula közötti, 2×2 sávos szakaszán az eddig érvényben lévő 110 km/órás sebességhatárt átmeneti jelleggel 90 km/órára csökkentik.

– Hagyományos József-napi köszöntőt tartottak a napokban Németvárosban. Szent József tiszteletére vezethető vissza, hogy a gyulai német nemzetiségiek körében évszázadok óta ez a legnépszerűbb férfinév.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …