2024. április 26., péntek
FONTOS

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Siófok 1-1

Alapvetően a győzelem jelentett volna segítséget a Szeged 2011-Grosics Akadémia számára a kiesés ellen vívott harcban.

A csapat úgy lépett pályára a Siófok ellen, hogy a játékosok tudták, egy esetleges döntetlennel már nagy eséllyel nem a saját kezükben lesz a sorsuk. A vendég Siófok egy ponttal előzte meg a kék-fekete szerelésben pályára lépő házigazdákat, számunkra az egy pont sem tűnt rossz eredménynek, de igazán csak a három ponttal lélegezhetek volna fel.

A tétnek megfelelően mindkét gárda kellő óvatossággal kezdte a mérkőzést, a Szeged valamivel támadóbb szellemben lépett pályára, a Siófok nagyobb hangsúlyt helyezett a biztonságos védekezésre. Komolyabb lehetőség sokáig egyik oldalon sem alakult ki.

A 21. percben a meccs eddigi legszebb jelenete következett, Tóth Gábor szabadrúgását Coroian fejelte középre, Zsivanovics ollózása után azonban a kapufáról kifelé pattant a labda.

Ha kevéssel is, de a Szeged továbbra is veszélyesebb volt, viszont idővel a Siófok is megmutatta magát a hazai kapunál, a 34. percben Petneházi szabadrúgása után Alekszics szedte fel a labdát, majd Elek Bence halványabb kísérleténél is résen volt.

Germán lövését Gál Mátyás még blokkolta, de a 39. percben megszerezte a vezetést a Szeged. Zádori fordult le emberéről, majd Szabó Péter felé továbbított, ám a tisztázni akaró Szilágyi Zoltán a saját kapujába emelt. A szünet előtt Petneházi szabadrúgását fogta Alekszics.

A második félidőre egy lendületesebb Siófok, és egy visszafogottabb Szeged érkezett. Az 51. percben nagyon közel kerültek az egyenlítéshez a Balaton partiak. A szöglet után Szilágyi fejelte vissza a labdát, Elek Bence közeli lövését Alekszics bravúrral fogta.

Öt perc múlva összejött az egyenlítés a vendégeknek, Petneházi szögletét Elek a szemlélődő védők között a kapuba rúgta.

A gól után felpörgött a Szeged, hamarosan Zádori kísérletét fogta Balajcza, majd ugyanő csúsztatott mellé Szabó szabadrúgása után.

A legnagyobb esély a 78 .percben kínálkozott a Szeged előtt, Szabó tálalt Zádori elé, a csatár azonban mellé lőtt.

A 85. percben Germán feje előtt suhant el a labda, majd a hosszabbításban kedvező pozícióból lőhetett szabadrúgást Szabó Péter, de az eredmény nem változott, Szeged 201-Grosics Akadémia – BFC Siófok 1-1

A Szeged-Grosics hiába maradt veretlen, a többi eredmény miatt újra kieső helyen áll.

A Szeged az utolsó mérkőzését a Csákvár otthonában játssza. A csapat csak győzelem esetén maradhat bent, de csak akkor, ha vagy a ZTE, vagy a Siófok nem nyeri meg a maga mérkőzését.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …