2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 05. 30.

Témák:

– Nyert a Szent Miklós park és az Almásy kastély egykori vigadószárnyának rehabilitációjára benyújtott pályázat – jelentette be a 3Témában Görgényi Ernő polgármester. A műsorban elhangzott, idén a Gyulahús dolgozói 12 százalékos béremelésben részesülnek.

– Új labdarúgó egyesület alakult Gyulán – jelentették be a szerda délelőtti sajtótájékoztatón. A GYFC, vagyis a Gyulai Futball Club Egyesület várhatóan a legalacsonyabb osztályban, a megye III-ban indulhat a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzata szerint.

-‘Nemzetünk hősi halottainak kegyeletteljes tiszteletét megfelelő módon kifejezésre kell juttatni’ – ezt mondja ki az a 1917-es törvény, ami alapján május végén megemlékezünk a történelmi események áldozatairól. Gyulán a Göndöcs-kertben koszorúzták meg a 20. századi események hőseinek és áldozatainak nevét felsoroló emlékművet.

– 20-30 év múlva nem fogunk ráismerni a világra, amiben élünk – vetíti előre Yuval Noah Harari izraeli történész világhírű Sapiens című könyvében. Ezt a munkát alapul véve tartott átfogó emberiség-történeti előadást az Erkel gimnázium könyvtárában Kereskényi Miklós

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …