2024. május 3., péntek
FONTOS

Megújul a Szent Miklós park és a kastély vigadó szárnya

Idén átlagban 12 százalékos béremelésre számíthatnak a Gyulahús dolgozói – mondta Görgényi Ernő polgármester a 3Témában.

A műsorban szó esett az önkormányzati cégek működéséről, a város vezetője ennek kapcsán mondta el, hogy mind a 9 gazdasági társaság jól működik. Külön kitért a nem nonprofit szervezetek, vagyis a Gyulahús és a várfürdő tevékenységére, hangsúlyozva, hogy piaci körülmények között, erős versenyhelyzetben is megállják a helyüket, sőt, évről-évre bővülnek.

A műsorban szó volt a jelenleg futó beruházásokról, ezeken túl Görgényi Ernő bejelentette, hogy nyert az a pályázat, mely révén a Szent Miklós park és az Almásy kastély vigadó szárnya újulhat meg közel egymilliárd forintból.

A polgármester hangsúlyozta, sokat remélhet a város attól, ha ősszel valóban kiemelt turisztikai régió lesz Gyula és Békéscsaba, ebben az esetben ugyanis nem kellene külön pályázni a fejlesztési forrásokra, hanem azokat célzottan ide irányítanák, így lendületet kapna a Szigeterőd és a várfürdő fejlesztése.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …