2024. április 30., kedd
FONTOS

Sík Ferencről nevezték el az új díjat

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, Lukács Sándor és Rubold Ödön színművészek kedden a Nemzeti Színházban mutatták be a Sík Ferenc emlékére alapított országos színházi díjat. A Békés Megyei Önkormányzat által alapított elismerést az idei POSZT megnyitóján fogják első alkalommal átadni.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése „Sík Ferenc-díj a magyar ősbemutatókért” elnevezéssel kitüntető díjat alapított. Az elismeréssel a Békés megyei származású Sík Ferenc, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező munkássága előtt tiszteleg, aki a XX. századi magyar színháztörténet meghatározó személyisége volt. Rendezői, színházvezetői munkájának hangsúlyos törekvése volt, hogy segítse az új magyar drámák megszületését.

Az elismerés célja, hogy emlékét megőrizze, és ösztönözze a magyar drámák megszületését és bemutatását.

A kitüntető díj naptári évenként egy alkalommal adható olyan rendező vagy társulat részére, aki, vagy amely sokat tett a magyar drámák megszületéséért, színpadra állításáért, és színházi tevékenysége méltó Sík Ferenc szellemi örökségéhez.

Nézze meg ezt is:

Köszönöm a zenét: filmslágerek szólaltak meg Gyulán

  Számos ismert filmsláger dallamai csendültek fel péntek este, az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A …