0 éves évfordulóját ünnepelte a Gyulai Pálinka Manufaktúra az idei pálinkafesztiválon. A cég nem titkolt célja, hogy a legjobb minőségű alapanyagokból csúcskategóriás párlatokat, valódi hungarikumokat állítsanak elő.
Az idei nyertes pálinka a Báró Harruckern Vadcseresznye Pálinka. A gyümölcs jellegénél fogva nehezen elérhető, legutóbb 2012-ben termett olyan mennyiség, ami alkalmas volt a pálinka készítésére.
A megyei önkormányzat 2015-ben hagyományteremtő céllal indította útjára ezt a kezdeményezést, mellyel a pálinkát mint hungarikumot szeretné népszerűsíteni.
A gyulai főzde egy évig használhatja az elnyert címet. Az ezt tanúsító címkét elhelyezheti a nyertes pálinkát tartalmazó üvegeken. A Békés Megyei Önkormányzat idén is vállalja, hogy egy éven keresztül a cégtől vásárol pálinkát protokoll célra.