2024. április 26., péntek
FONTOS

Óriástorta és ingyen lufi várja a gyerekeket a Megyenapon

A Békés Megyei Önkormányzat szervezésében megvalósuló Megyenapon ebben az évben is kiemelt figyelmet kapnak a gyermekek, a békéscsabai főtéren szeptember elsején egy játszósátor és egy kreatív játszótér várja a megye legkisebb lakóit.

Délelőtt tíz órától estig kézműves foglalkozásokon vehetnek részt a gyerekek, gyöngyöt fűzhetnek, ragaszthanak, elkészíthetik megyenapi ajándékukat. A játszótéren mindenféle mókás eszköz kipróbálására lesz lehetőségük, a legkisebbeket pedig kosárhinta várja. Akiket inkább a konyhai feladatok érdekelnek, azok a mézeskalács sütésébe és díszítésébe kapcsolódhatnak be, és megsüthetik saját kürtöskalácsukat is. Aki pedig teljesíti a „Kézműves küldetést”, a Hóvirág fagyizóban vendégünk egy gombóc fagylaltra.

Délután fél négytől a színpadon bábelőadást láthatnak a kicsik és a gyermeklelkű nagyobbak. Ebben az évben sem maradhat el a meglepetés óriástorta, az előadás után kóstolhatja meg a legszerencsésebb ezer vendég a vadcseresznyés csokitortát. No és persze most is lesz léggömb, minden gyermek héliummal töltött lufit is kap ajándékba

 

Nézze meg ezt is:

A költészetet ünnepelték a Pánczélban

  Hatodik éve rendeznek költészet napi programot a Pánczél Imre intézményben. A napokban az itt …