2024. április 26., péntek
FONTOS

A közfoglalkoztatás előnyeit mutatták be Békéscsabán

Interaktív módon mutatták be szerda délelőtt, Békéscsabán a megye települései, milyen eredményeket értek el az elmúlt években a közfoglalkoztatási programok segítségével. A közfoglalkoztatás területén találkozhatunk olyan munkakörökkel, ahol az elvégzett munka a lakosság háztartásaiban jelenik meg. Ilyen például a seprűkészítés is.

A kiállítás egyik fő célja az, hogy azok az önkormányzatok is meglássák a közfoglalkoztatásban rejlő lehetőségeket, amelyek eddig nem tették. Békéscsaba főterén a gyulai járás is jelen volt, itt elsősorban az értékteremtő közfoglalkoztatást szerették volna bemutatni.

Az ünnepélyes megnyitón szó esett a közfoglalkoztatás fő célkitűzéséről. 2018-ban már mindenki számára meg kell adni azt a lehetőséget, hogy aki dolgozni képes és akar, de a nyílt munkaerőpiacon nem tud elhelyezkedni, azok közfoglalkoztatottként vállalhassanak munkát.

A közfoglalkoztatás legnagyobb haszna az, hogy sok embert visszahoz a munka világába. A munkahelyteremtés mellett az érintettek a különböző képzések előnyeit is élvezhetik.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …