2024. április 26., péntek
FONTOS

Életet menthetnek a szűrővizsgálatok

Az emberek gyakran csak valamilyen panasz esetén fordulnak orvoshoz, viszont elérhetünk egy olyan korba, a 45-50 éves korba, amikor különböző inger- vagy fájdalom nélkül éri el az embert a betegség, így érdemes elmenni évente orvosi vizsgálatra, szűrésre.

Ebben a korban a prosztatarák kockázata is egyre nagyobb, rendszeres vizsgálattal azonban észrevehető, és időben történő kezelés esetén orvosolható a betegség. Egy másik, az időseket érintő problémával, a vizelettartással kapcsolatban Bartóki László főorvos a női nézőknek is hasznos információkkal szolgál csütörtöki műsorunkban, ugyanis a 60 év feletti nők körében minden harmadik inkontinenciás panaszokkal küzd.

Az egyik legfontosabb, hogy a kockázati tényezőket kitolhatjuk a megfelelő táplálkozással. Amennyiben már fellép egy esetleges probléma, még akkor sem késő az életmódváltás, ezzel csökkenteni, illetve enyhíteni lehet a panaszokat.

A leginkább időseket érintő problémákkal kapcsolatban Évgyűrűk című műsorunkban, a Híradó után kaphatnak bővebb információkat és tanácsokat.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …