2022. december 4., vasárnap
FONTOS

Kézi erővel távolítják el a tuskókat a Béke sugárúton

Még ékkel sem könnyű megmozgatni a kivágott gesztenyefák maradványait, sok növény törzse beteg volt, de a földbe szívósan kapaszkodnak. A tuskók könnyű munkának éppen nem nevezhető kiszedésével minden nap 8-9 ember, a parkgondozói csoport tagjai foglalkoznak.

Juhász József, a Gyulai Közüzemi Kft munkatársa azt mondta, a sok gyökér mellett a köves, kavicsos talaj is nehezíti a munkát.

A fák kivágására eredetileg öt hetet szántak, de ezt a feladatot végül jóval hamarabb, három hét alatt elvégezték. Ehhez kellett a megfelelő időjárás, a fák kellően korhadt állapota, és a helyi lakosság hozzáállása, akik a munkálatok alatt máshol parkoltak.

A következő fázis már lassabban halad, a tuskók kiszedéséhez ugyanis nem tudnak gépeket alkalmazni, mert a sűrű közműhálózat miatt a megkeresett vállalkozók nem merték bevállalni a munkát – mondta Bányai György üzemvezető helyettes.

A tuskók kiszedését november 25-éig be kell fejezni, ekkora ugyanis el kell hozni a faiskolából a megrendelt növényeket. Ha az időjárás úgy alakul, könnyen lehet, hogy hamarabb el kell kezdeni az ültetést, ehhez viszont valahogy fel kellene gyorsítani a kézi munkát. Hogy hogyan, erről jelenleg is folyik az egyeztetés

Nézze meg ezt is:

Ajánlott a tél beállta előtt szakemberrel is átnézetni autónkat

  Többek között az ablaktörlő lapátok állapotát érdemes ellenőrizni a hideg, téli hónapokban. A tartós …