2019. június 20., csütörtök
FONTOS

Testvérvárosok írói, költői találkoztak Gyulán

Új kötetek bemutatójának is otthont adott hétfő este a Mogyorossy János Városi könyvtár. Az eseményen nyolc író, költő képviselte saját városát.

A meghívott vendégek Aradról, Pécsről és Gyuláról érkeztek. Két évvel ezelőtt a három, Arad révén egymással testvérvárosi kapcsolatban lévő írók közösen kezdtek el dolgozni egy új kiadványon, egy irodalmi antológián, melynek a közelmúltban harmadik kötete jelent meg.

A három város szerzői közösen mutatták be írásaikat. A Jelenkor pécsi folyóirat idén októberben ünnepli fennállásának 60. évét. A Kötőszavak című kiadványt még korábban, Aradon mutatták be. Azóta tart a közös munka, a napokban pedig a gyulai szerzők a hazai közönségnek mutathatták be, mire jutottak együtt.

A Simonyi olvasóteremben elsőként az Irodalmi Végvárak című program házigazdája, Irházi János mutatta be a kötetet. Ágoston Zoltán, Kiss Tibor Noé, Mohácsi Balázs Pécsről érkezett, Gyulát pedig Becsy András, Haász János, Kiss László, Kiss Ottó és Oláh Szabolcs képviselte.

Nézze meg ezt is:

Durva felhőszakadás jöhet a következő órákban!

Intenzív záporból, zivatarból rövid idő alatt 50 mm-t meghaladó csapadék hullhat a békéscsabai, gyulai, mezőkovácsházi, …