2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2018. 11. 15.

Téma:

– Megalapították az Erkel Ferenc Művészeti Ösztöndíjat a csütörtök reggeli, rendkívüli testületi ülésen. A grémium emellett döntött az egykori relégyár megvásárlásáról is, melyet közétkeztetési és irattári, raktározási célokra szeretnének használni.

– A megye demográfiai és munkaerő-piaci helyzetének stabilizálása és a munkaerőhiány kezelése érdekében jött létre a Szakképzési Munkacsoport. A szervezet békéscsabai zárórendezvényén elhangzott, szeretnék megerősíteni a pályaorientációt, valamint szorgalmazzák, hogy új felsőfokú képzések induljanak a megyében.

– Gyula lesz a hétvégi Garda Fesztivál díszvendége Tihanyban – jelentette be Görgényi Ernő polgármester a szerdai, városházi sajtótájékoztatón. A békési fürdőváros számára az esemény jó alkalom lesz a bemutatkozásra.

– 20 éve alakult meg az ökumenikus bibliakör Gyulán. Ebből a jubileumi alkalomból tartottak hálaadó Istentiszteletet a hétvégén a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagkórházának kápolnájában.

– Gyulai művésztelepesek címmel jelenik meg a Gyula régen és ma című könyvsorozat következő része, amelyben a 14 évig fennálló művésztelep életét mutatják be magyarországi és európai viszonylatban. November 22-én, a kötet bemutatóján többek között átadják a Firtosi József Dezső díjat is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …