2024. április 26., péntek
FONTOS

A legkiválóbb sportolókat díjazták Gyulán

Kertes István, a Gyulasport ügyvezetője nyitotta meg a 2019-es Sportbált a városi tornacsarnokban. Az eseményen 540 vendég vett részt, köztük Gyula elismert sportolói, akik közül a legjobbakat díjazták. A legrangosabb elismerést Baktai Ferencnének adták át, aki a Város Sportjáért díjat vehette át. Baktai Ferencné 22 éves munkássága során, szervezésében több, mint 6000 sportesemény valósult meg.

Az Év Sportolója Díjátadó Gála és Sportbálon a kiváló egyéni és csapatsportolók is díjat kaptak. Az Év Női Sportolói között köszöntötték Daka Anett úszót, Borsos Erika kézilabdázót, valamint Fülöp Diána labdarúgót. Daka Anett jelenleg a Gyulai Várfürdő Kft. úszója, aki már számos országos és nemzetközi verseny bajnoka, valamint helyezettje. Borsos Erika a gyulai felnőtt női kézilabdacsapat meghatározó tagja, akinek rutinos védései több éve hozzájárulnak a csapat sikereihez. Fülöp Diána a Magyar Női Futsal Válogatott tagja, aki edzői tevékenységet is folytat klubjánál.

Az Év Férfi Sportolói Szántó Zoltán, Süli Richárd és Lovász Zoltán lettek. Szántó Zoltán íjász 2018-ban két világversenyen is részt vett, köztük a Gyulán megrendezett Történelmi Íjász Világbajnokságon is, ahol kategóriájának győztese, így világbajnok lett. Süli Richárd atléta egyéni és csapatszámokban, 15 bajnoki arany, 9 ezüst és 7 bronzérem írható fel a neve mellé. Lovász Zoltán teniszező az év jelentős versenyén, a Komjátszeghy Endre Emlékversenyen második helyen végzett, emellett az OB II-es bajnok férfi felnőtt csapat oszlopos tagja.

A díjakat Torma Béla sporttanácsnok és Görgényi Ernő polgármester adta át, aki beszédében az utánpótlásnevelés támogatására hívta fel a figyelmet.

A díjátadó gálán a legjobb csapatokat is elismerték. Az Év Csapata kategóriának díjazottjai a Dobos István Modellező Klub, a Gyulasport NB II-es Női Kézilabda Csapata, valamint a Gyulai Amazonok Női Futsal Labdarúgó csapata. A Modellező Klub két versenyzője, Elekes Imre és Csoma György a Franciaországban megtartott Körrepülő Modellek Világbajnokságán a magyar csapat tagjaként kategóriájukban aranyérmet nyertek, ez magyar csapatnak 34 éve nem sikerült. A női kézilabda csapat hibapont nélkül tudhatja maga mögött a 2018-as őszi szezont, ez a gyulai női kézilabdázás történetében még nem fordult elő. A Gyulai Amazonok a 2017-18-as szezonban újoncként érték el az 5. helyet az első osztályban, ők Magyarországon az egyik legfiatalabb kerettel szerepelnek az élvonalban.

A Sportgálán az edzőket is díjazták, de a főbb elismerések mellett még rengeteg serleg talált gazdára az est folyamán.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …