2024. május 3., péntek
FONTOS

Bentlakásos otthont alakíthatnak ki Gyulán fogyatékkal élők számára

A fogyatékkal élők ellátását segítő bentlakásos otthont alakítanának ki Gyulán – jelentette be a Gyula Tv 3Téma című műsorában Alt Norbert.

Az alpolgármester és Kiss Szabolcs, a kistérségi szociális intézmény vezetője eredetileg a szerdán átadott Szivárvány Napközi Otthonról beszélt, de Alt Norbert kitért arra is, hogy már ezen intézmény felújítása előtt megfogalmazták a terveket a bentlakásos otthonnal kapcsolatban, melyeket most, hogy a Szivárványt felújították, ismét napirendre tűznek.

A következő felvételek már a Gábor Áron utcában készültek, a képeken látható ingatlan állami tulajdonban van. A Hatodik Érzék a fogyatékkal élőkért itt szeretne olyan otthont kialakítani, mely nagy segítséget jelentene az érintetteknek.

Korábban a fogyatékkal élőkkel nagyobb, bentlakásos otthonokban foglalkoztak. Mára azonban ez nagyrészt meghaladottá vált, és a személyes kapcsolatoknak, fejlesztéseknek nagyobb teret adó, de a létszámot illetően jóval szűkebb volumenre építő otthonok kerültek előtérbe.

Alt Norbert elmondta, már felvették a kapcsolatot az épület vagyonkezelőjével, ha minden jól alakul, akkor pályázati forrás bevonásával korszerűsítenék az ingatlant.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …