2019. május 24., péntek
FONTOS

Bemutatkozott az új szlovák főkonzul

Új diplomata tölti be a szlovák főkonzuli posztot Békéscsabán. A napokban Emil Kuchár mutatkozott be a Békés Megyei Önkormányzat sajtótájékoztatóján. A tisztségét január 1-től betöltő főkonzul azzal a céllal érkezett, hogy a helyi szlovák lakosokkal közösen dolgozzon azon, hogy megőrizzék a kultúrájukat.

Az új szlovák főkonzul hat helyen dolgozott eddig nagykövetként. Békéscsabai munkásságát megelőzően 2012 és 2018 között Afganisztán és Pakisztán különleges megbízottja volt. Emil Kuchár a sajtótájékoztatón elmondta, zavarja, hogy odahaza a szlovákok keveset tudnak Magyarországról, hiszen akit megkérdeznek, annak egyből Budapest jut eszébe. Azt mondta, igyekszik majd közelebb vinni egymáshoz a két országot.

A főkonzul többek között beszámolt arról, hogy Szlovákiából Békéscsabára érkezik egy Andy Warhol kiállítás, melyet majd február 19-én nyitnak meg a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Nézze meg ezt is:

Együtt erősítené a térség turizmusát Gyula és Békéscsaba

Szerda délután, a CsabaParkban rendeztek szakmai fórumot, ahol az ezzel kapcsolatos lehetőségeket mutatták be. Komoróczki …