2024. április 26., péntek
FONTOS

Humoros előadásokkal űzték el a telet a göndöcsösök

Ebben az évben is megrendezte farsangi ünnepségét a Göndöcs Benedek Középiskola.

A diákok először a Kossuth utcai kollégium udvarán gyűltek össze, hogy felöltöztessék a kiszebábot. Szalagokat tűztek rá, ezzel szimbolizálva az év során elkövetett bűneiket, mindazokat, melyeket megbántak. A bábu elégetése által nemcsak a telet űzték el, de így próbáltak megszabadulni problémáiktól is. Ezek után vonultak át a Gyulai Várszínház kamaratermébe, ahol a hat csoport műsora következett.

Korábban éveken keresztül csak a tanárok adták elő télbúcsúztató előadásaikat, viszont később a diákok körében is felmerült a szándék, hogy ők is színpadra lépjenek. Öcsödi László elmondta, minden évben változatos előadással készülnek a csapatok.

Az egyik csoport Romhányi József Becsípett bolha című versét szavalta el. Rajtuk kívül voltak még olyanok, akik a farsang humoros oldalára próbáltak rávilágítani, mások pedig szívesebben nyúltak vissza a néphagyományokhoz. A nézők egy áltemetést is láthattak.

A közönség egyik kedvence az iskolai életet parodizáló előadás volt.

A rendezvény célja a közös szórakozás mellett a hagyományok megőrzése, a farsangi népszokások felelevenítése, mondta el Öcsödi László.

Az est végén a zsűri rangsorolta és díjazta a színpadra lépők műsorait.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …