2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Közel félmilliárd forintból újul meg a relégyár épülete

Meglehetősen rossz körülmények között, leromlott műszaki állapotú gépekkel dolgoznak a Gyulakonyha munkatársai a Szent István utcai székhelyépületben.

A gyulai önkormányzat gazdasági programjában szerepel a közétkeztetés modernizálása, korszerű és egészséges munkahelyet szeretnének kialakítani. 468 millió forintot nyert a város a volt relégyár épületének rehabilitációjára, illetve egy közétkeztetési pályázattal 72 millió forintot nyert eszközök vásárlására. A létesítmény kívül-belül megújul, a földszinten szeretnék kialakítani a Gyulakonyha új főzőkonyháját.

A jelenlegi, Szent István utcai konyhaépületet lebontják, és a telket a Dürer iskolához csatolják, jelentősen megnövelve ezzel az udvart. Itt a jövőben sportudvart, illetve parkolókat terveznek. A relégyár emeletén önkormányzati irattárat, valamint raktárt alakítanak ki.

Jelenleg az engedélyes tervek készülnek, ezután pedig a kiviteli tervek következnek. Az engedélyek megszerzése után a közbeszerzési eljárást követően vállalkozási szerződéseket köt a város a nyertessel. Az építkezés várhatóan az idei év második felében indulhat el.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …