2024. április 26., péntek
FONTOS

Sztárokkal várja a diákokat a megújult EDÜ

Immár 28. alkalommal rendezik meg az 1963-ban életre hívott EDÜ-t. A kétévente megrendezett kulturális esemény Magyarország középiskolás diákjait szólítja meg. Az elmúlt több, mint 50 év alatt egyike a két, még megmaradt országos, középiskolás diáktalálkozónak.

Az idei EDÜ előkészületeiben a diákok nagyban kiveszik részüket. A megújulás során a legfontosabb célja a rendezvénynek az, hogy az EDÜ valóban a diákoké legyen, és róluk szóljon. Így az Erkelből, a Karácsonyiból, a Román Gimnáziumból és a Harruckernből is érkeztek delegált tanulók.

Az idei eseményen előtérbe kerül a fesztiváljelleg. A versenyprogram mellett többek között workshopok, fáklyás felvonulás, illetve koncertek várják a résztvevőket. Országosan ismert zsűritagok lesznek a rendezvényen Pásztor Anna és Keresztes Ildikó személyében. A legjobb produkciókat a gálán fogják bemutatni a diákok.

A május 24-én kezdődő három napos esemény nem csak a buliról, hanem a kihívásról is szól, hiszen a legjobbak díjazásban részesülnek. A négy fő kategória – irodalom, zene, látvány, tánc mellett a közönségdíjas is elviheti egész osztályát kirándulni.

Az idei EDÜ a már megszokott programokon kívül családi és sportnappal is várja az érdeklődőket.

A szervezők remélik, hogy az előző évekhez képest sokkal többen érkeznek a három napos eseményre Magyarország iskoláiból Gyulára.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …