2024. április 27., szombat
FONTOS

A kerékpáros ismereteket népszerűsíti a rendőrség

Püski Gábor köszöntötte a Gyulai Rendőrkapitányság épületében a „Kerékpáros Iskola Kupa” és a „Ki a mester két keréken?” közlekedési versenyek fürdővárosi, eleki és kétegyházi résztvevőit. Arra hívta fel a figyelmet, hogy a közlekedési balesetek jelentős részénél szerepet kapnak a kerékpárosok, akik a közlekedés legvédtelenebb szereplői, miközben semmilyen KRESZ ismerettel nem kell rendeznie annak, aki bicikli nyergébe pattan. Ezért is fontos, hogy a következő generáció minél hamarabb tisztában legyen a szabályokkal.

Ezek a felvételek már a gyakorlati feladat helyszínén, a Béke sugárúti óvoda udvarán készültek, itt Kruzsicz Róbertné magyarázta el a gyerekeknek, hogyan teljesíthetik a pályát sikerrel.

A Gyulaváriból érkező Horváth Csenge remek kört ment, a legtechnikásabb akadályok sem fogtak ki rajta, hiba nélkül zárt. A verseny nem titkolt célja volt, hogy a gyerekek minél jobban megtanulják a kerékpáros közlekedés szabályait.

A “Ki a mester két keréken?” versenyt a gyulai Dürer, a “Kerékpáros Iskola Kupát pedig a gyulavári Bay iskola nyerte, így ők képviselhetik szűkebb térségünket a megyei döntőben.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …