2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Együttműködik a VOSZ és a Békés Megyei Kormányhivatal

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal, valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerda délelőtt Békéscsabán. A cél az volt, hogy segítsék a helyi vállalkozói közösséget. Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke elmondta, a megyei kormányhivatal által felajánlott szolgáltatások segítik a vállalkozók kényelmesebb, könnyebb, olcsóbb működését. Az eseményen elhangzott, a Békés megyei vállalkozások fontos szerepet töltenek be a térség gazdasági, társadalmi életében.

A regisztrált vállalkozások száma a megyében 65 ezer, melynek 12 százaléka társas-, 88 pedig egyéni vállalkozás. A VOSZ megyei szervezetét a kormányhivatal három ponton vonja be a munkájába.

Takács Árpád az eseményen kiemelte, a Pénzügyminisztérium ötmilliárd forintból ismét pályázatot hirdetett a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahely-teremtő beruházásainak támogatására. 250 vállalkozásnál mintegy 1500 új munkahely jöhet létre így Magyarországon. Tavaly Békés megyében adták be a legtöbb pályázatot, összesen 104-et, melyre 1,3 milliárd forint támogatás érkezett. Ezzel 603 munkahelyet teremtettek, valamint 1400 munkahelyet őriztek meg. A támogatási programot két ciklusban hirdetik meg. Az elsőt március 19. és április 22.között, a másodikat pedig augusztus 1. és szeptember 5. között.

Takács Árpád kiemelte, a mai nappal kezdődően az álláskeresők vállalkozóvá válását támogatja a Békés Megyei Kormányhivatal. Az akár 3 milliós támogatás feltétele, hogy az érintett egy hónapja regisztrált álláskereső legyen.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …