2024. május 1., szerda
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 03. 25.

Témák:

– 25. alkalommal emlékeztek névadójukra a gyulavári Bay Zoltán Általános Iskola tanulói. Az idén jubiláló Bay napok rendezvénysorozaton többek között társadalmi-, és természettudományi vetélkedőn vehetnek részt a diákok, ezzel is a Gyulaváriból a világhírnévig jutó fizikusra emlékeznek.

– Egy mozgásában korlátozott, idős férfin segített az Őszidő Közalapítvány Gyulaváriban. A család számára az elmúlt héten egy elektromos betegágyat adtak át, ami jelentősen megkönnyíti a férfi ellátását.

– A napokban nyitották meg a Makra János Gyulavári születésű festő emlékkiállítását a Kohán Képtárban. Az önmagát képző alkotó összesen 36 tájképét, csendéletét és figurális kompozícióját április 24-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

– Idén is meghívta a Józsefeket a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat. Az ünnepségnek már több évre visszamenő hagyománya van, ráadásul ekkor kerülnek asztalra a németvárosi disznótorban készült ételek is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 25.

Témák: – Számos témával foglalkozott csütörtöki ülésén a gyulai képviselő-testület. A beszámolókból kiderült, az önkormányzati …