2024. április 27., szombat
FONTOS

Augusztus végére kész lesz a körforgalom a Béke sugárúton

Görgényi Ernő polgármester és a FUTIZO Kft. ügyvezető tulajdonosa, Piskolty Tibor kedd délelőtt írták alá a Béke sugárúton épülő körforgalom kivitelezési szerződését.

A munkálatok hamarosan elkezdődhetnek az Eötvös utca és az Árpád utca találkozásánál, melynek közelében számos intézmény helyezkedik el. Többek között ez is indokolta a beruházás fontosságát, hiszen a reggeli, illetve a délutáni órákban rendszeresen torlódás alakul ki ezen a szakaszon. A munkálatok során teljesen új pályaszerkezetet alakítanak ki, ami a jövőben szélesebb is lesz. A Béke sugárútról az Árpád utcába kanyarodó autósokat egy járdasziget fogja segíteni a gyorsabb közlekedésben, így nekik nem kell majd behajtaniuk a körforgalomba.

A gyulai képviselő-testület még 2010-ben döntött a körforgalom megépítése mellett, melyre 2017-ben nyújtottak be pályázatot. Erről 2018 júniusában született meg a döntés, amely közel 108 millió forintot biztosít a kivitelezésre, ehhez még további 21 millió forintot tesz hozzá az önkormányzat.

A felújítás során a közvilágítást is át kell építeni, 8 lámpatestet elszállítanak, amit 13 újra cserélnek le és új zebravilágító lámpatestet is kihelyeznek. A kivitelezési határidő augusztus 30-a, tehát az új tanév kezdetére újra használható lesz az útszakasz, és bár a munkálatok rövidesen elkezdődnek, de a kereszteződést a jelenlegi tanév végéig nem fogják lezárni.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …