2024. április 26., péntek
FONTOS
https://youtu.be/Z_I7_7WoJ7E

Gyula Tv Híradó 2019.04.16

Témák:

– 3,2 milliárd forintos fejlesztést terveznek a Gyulai Várfürdőben – jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester és Kun Miklós igazgató. A három körös pályázati program első fordulóját sikerrel vette a gyulai projekt, melynek részeként megújul a gyermekparadicsom és a csúszdás medence. A lovarda és a kupolás wellness közötti, jelenleg favázas terület a termálvizes kapacitás megduplázásával születik újjá.

– Hétfőn tartotta elnökségi ülését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az ülésen Dancsó József, az EXIM Bank vezérigazgató-helyettese a kis- és középvállalkozások számára nyújtott szolgáltatásokról, hitelezési lehetőségekről tájékoztatott. Szó esett egy újonnan alapított elismerésről, az Év gyakorlati oktatója elnevezésű díjról is.

– A közelgő Föld Napját ünnepelték az Apor óvodában. A gyerekek számos olyan programon vehettek részt, melyek a környezet megóvásának fontosságát hangsúlyozták.

– Újra áll a tojásfa a németvárosi Apor téren. A régi, német eredetű hagyományt tíz éve elevenítették fel újra Gyulán, ez mostmár a húsvéti előkészületek egyik fontos eseményévé vált.

– A magyar költészet napja alkalmából Én és József Attila címmel tartott előadói estet Vecsei H. Miklós a Gyulai Várszínház kamaratermében. A fiatal színész a költő stációinak felidézését követően dedikálta Égszilánk a matracon elnevezésű verseskötetét is.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …