2024. április 27., szombat
FONTOS

Önálló estet adott Vecsei H. Miklós a Gyulai Várszínházban

Önálló előadói estjével állt a Gyulai Várszínház közönsége elé Vecsei H. Miklós. Korábban a Sztalker csoporttal és a Nemzeti Színház társulatával közösen lépett színpadra. A magyar költészet napja alkalmából azonban az Én és József Attila című előadásával látogatott a városba. A napokban látott darab különleges, hiszen a várszínházhoz adaptált technikai megoldásokkal, díszletekkel kellett dolgoznia a színésznek.

Az előadás célja elsősorban a kérdésfelvetés: mit jelent nekünk József Attila? Illetve az elgondolkodtatás, milyen pusztító szenvedély és szeretni vágyás élt benne – erre vonatkozó monológgal kezdődött az előadás. József Attila életét stációkra osztva, vers- és szövegrészletekkel idézi meg Vecsei H. Mikós, ezzel is utalva a költő valláshoz való paradox viszonyára, valamint arra a magaslatra, melyre az utókor emeli személyét és művészetét.

Az előadás követően Vecsei H. Miklós dedikálta Égszilánk a matracon című verseskötetét, valamint elárulta, Gyulára is terveznek Poket zsebkönyv automatát, melyben immár 16 irodalmi remekmű szerepel.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …