2024. április 26., péntek
FONTOS

Átadták az Integrált Hatósági és Agrárigazgatási Központ épületét Mezőhegyesen

A Békés Megyei Kormányhivatal két évvel ezelőtt kötött együttműködést az agrárkamarával, amely Békés megye szempontjából meghatározó jelentőségű – hangsúlyozta Takács Árpád kormánymegbízott. Hozzátette, ez idő alatt többek között szakmai műhelyeket, konferenciákat szerveztek, valamint támogatást nyújtottak a gazdáknak. Kialakították azt a gyors információs rendszert, melynek eredményeként hetente több, mint 10 ezer gazdálkodóval tartanak kapcsolatot a pályázati lehetőségekről, jogszabály változásokról, illetve aktualitásokról.

Az eseményen elhangzott, Mezőhegyes nemcsak gazdasági, kulturális központ, hanem a jelenleg kialakítás alatt álló önkéntes beavatkozó tűzoltó egyesülettel védelmi központtá, valamint a mai nappal igazgatósági központtá is válik.

Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke hangsúlyozta, egy több száz éves épület új életszakaszát nyitották meg a Dél-Alföld egyik ékszerdobozán, Mezőhegyesen.

Tuzson Bence, a Közszolgálatért Felelős Államtitkárság államtitkára kiemelte, országosan egyedülálló központ jött létre Mezőhegyesen.

Az átadót követően a megjelentek megtekintették a mezőhegyesi Integrált Hatósági és Agrárigazgatási Központ épületét.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …