2024. április 27., szombat
FONTOS

Közönségtalálkozót is szerveztek a filmvetítés mellett a Magyar Film Napján

A Magyar Nemzeti Filmalap kezdeményezésére tavaly óta április 30-a a magyar film ünnepe. Gyulán az Egri Csillagok vetítésével kezdődtek a programok, majd a rendezvényt Görgényi Ernő polgármester nyitotta meg.

A 2018-ban hagyományteremtő céllal indított első Magyar Film Napjához országszerte több száz szervezet csatlakozott, és közel ennyi helyszínen rendeztek magyar filmes programokat. Gyulán ebben az évben az Erkel Ferenc Művelődési Központ adott otthont az ünnepi filmvetítésnek, ahol pódiumbeszélgetések mellett közönségtalálkozót is szerveztek.

Ez a nap a magyar filmek népszerűsítéséről szól. Reviczky Gábor szerint erre a legjobb módszer az, hogy a közönség hazai filmeket néz.

A délután folyamán a Miniszter félrelép című magyar vígjátékot is vetítették. A közönségtalálkozón a filmben szereplő Kamarás Ivánnal is lehetett találkozni.

A Magyar Film Napján összesen öt filmet vetítettek, az este folyamán a Kölcsönlakás című romantikus vígjátékot mutatták be, mely nem is olyan régen aratott nagy sikert a hazai mozikban.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …