2024. május 2., csütörtök
FONTOS

650 diák jelentkezett az idei EDÜ-re

Pénteken, a művelődési központban tartottak sajtótájékoztatót az idei Erkel Diákünnepekről. Az előző alkalommal, 2017-ben alig 200-an, ebben az évben azonban 650 diák jelentkezett. Farkas Mária szervező elárulta, Gyuláról és Békéscsabáról közel 100-an jönnek, a legtöbben Miskolcról, Nyíregyházáról és Debrecenből nyújtották be nevezésüket.

Hozzátette, a jelentkezési határidőt meghosszabbították, így május 8-ig még bárki feliratkozhat. A 28. Erkel Diákünnepeket május 24-én és 25-én rendezik meg, május 26-án pedig gyermeknap alkalmából családi programokkal, valamint sportnappal kedveskednek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Emellett ugrálóvár, vattacukor és számtalan ügyességi verseny, valamint esti konfetti-parti színesíti a rendezvényt. Katona Katalin ügyvezető igazgató hangsúlyozta, a gyermeknapi eseményen való részvétel, a különböző foglalkozások teljesen ingyenesek lesznek.
Ezzel egy időben a várkertben egész napos sporteseményre invitálják a családokat, valamint egy rekordkísérletre is készülnek.

A városi gyereknap keretén belül megrendezett sportnapon többek között jóga, kangoo, saját testsúlyos edzés és különböző fitneszgyakorlatok várják az érdeklődőket. A rendezvényen a sportágak jeles képviselői, Bánkúti Gabriella ötszörös világbajnok és Európa-bajnok, illetve Claudiu Gutu is részt vesznek. Utóbbi zumba masterclass órát tart majd.

Az ingyenes rendezvényen civil szervezetek biztosítják az egészséges ételeket. Rossz idő esetén a kültéri programot a városi sportcsarnokban tartják meg.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …