2024. április 27., szombat
FONTOS

Ezen a hétvégén zajlik a Gyulai Virágok Fesztiválja

Ezen a hétvégén, május 10-e és 12-e között rendezik meg a Gyulai Virágok Fesztiválját.

A nagy látogatottságnak örvendő esemény 2016 óta bővült háromnapos fesztivállá, melynek ebben az évben is a Béke sugárút, valamint a Göndöcs kert ad otthont. Az összesen 77 árus egynyári, évelő és rovarevő virágokat is kínál majd a vásárlóknak. Görgényi Ernő polgármester a keddi sajtótájékoztatón elárulta, mint minden évben, úgy most is jelen lesz egy vendégváros.

Hozzátette, a három napos eseményen olyan előadók is fellépnek, mint a Hooligans, a gyulai Pernahajder Campbell, Dj Dominique vagy Dj Ravasz.
Szászné Várkonyi Adrienn főkertész kiemelte, a kétnapos virágvásár előtt pénteken szakmai programokkal és könyvbemutatóval várják az érdeklődőket.

Emellett virágkötészeti versenyt is rendeznek, mely alkotásokat a szavazók között ki is sorsolnak.
Ebben az évben újdonságként, a már tavaly bemutatott bonsai fák mellett növényfalakat is láthatnak a virágkedvelők. Komoróczki Alíz ügyvezető bejelentette, két étteremben és két szállodában, a Beer Corner Viharsarki Serneveldében, a Patrióta kisvendéglőben, az Erkel Hotelben, illetve az Aqua Hotelben rendezik meg a Virágok a gasztronómiában elnevezésű versenyt.

Szombaton a belváros jelentős részében nem lehet majd gépkocsival közlekedni, mivel a fesztivállal egy időben jótékonysági futást rendeznek a sérült gyerekek megsegítése érdekében. Az autósok ez alkalomból igénybe vehetik az Eötvös utcában található Zöld kereszt, valamint a művészeti iskola belső parkolóját is.

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …