2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 05. 09.

Témák:

– A változatosság lesz a Gyulai Várszínház 56. évadának jelszava. A műfaji sokszínűség mellett igyekeznek minden korosztályt megszólítani előadásaikkal. Az elmúlt évtizedek klasszikusai közül idén Weöres Sándor életműve lesz a középpontban, de megrendezik az erdélyi hetet, valamint a 15. nemzetközi Shakespeare Fesztivált is. Emellett öt új bemutatót láthatunk a nyár folyamán.

– Országosan egyedülálló, ingyenes pajzsmirigyszűrések kezdődtek a gyulai általános iskolákban. A Közös érték az egészség elnevezésű program keretén belül szerdán, először a magvetősök estek át a fájdalommentes vizsgálaton. A program célja az egészségügyi állapot felmérése mellett a prevenció.

– Csütörtökön szignózták az Arad és Békés megye közötti, új együttműködési megállapodást. Az aláírás után újraszervezték az Arad-Békés Megyei Vegyes Bizottságot, és a további közös munkáról egyeztettek.

– Fonalvarázs címmel nyitott kiállítást a tavaly júniusban alakult Gyulavári Kézimunka Szakkör. A Mogyoróssy János könyvtárban kiállított 12 alkotó a gyulai tagkórház gyermekosztályának ajánlja fel munkáit, melyek között kézzel készített sapkák, takarók és egyéb hímzések is találhatóak.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …