2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Öt ősbemutatóval készül a Gyulai Várszínház az 56. évadra

Csütörtökön ismertették a Gyulai Várszínház 56. évadának és összművészeti fesztiváljának programsorozatát.

Ebben az évben is a hagyományos értékek továbbvitele, a műfaji sokszínűség, változatosság kerül a középpontba. Az elmúlt évtizedek nemzeti klasszikusai közül Székely János után Weöres Sándor életművét dolgozzák fel. Ezek közül egyedülálló, megismételhetetlen módon, a várkert környezeti viszonyaihoz adaptálva a Nemzeti Színházzal közösen mutatják be Vidnyánszky Attila rendezésében a Psyché című darabot.
Görgényi Ernő polgármester kiemelte, az előadások repertoárjából kitűnik az a változás, melyet Elek Tibor igazgató céljául tűzött ki annak érdekében, hogy minél befogadhatóbb, minden korosztály számára élvezhető programokat nyújtsanak.

Hozzátette, az országosan elismert Sztalker Csoport minőségi előadásainak köszönhetően egyre több fiatal látogat el a Gyulai Várszínházba. Ebben az évben a 15. alkalommal megrendezett Nemzetközi Shakespeare Fesztivál programsorozatában helyet kap a várszínház és a Sztalker Csoport közös produkciója, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című komédia, melyet ifj. Vidnyánszky Attila rendez, és Vecsei H. Miklós fordított újra. A magyar társulatok mellett francia, orosz, grúz és olasz színházak előadását tekinthetik meg a nézők. A Gyulai Várszínháznak évtizedekre visszanyúló kapcsolatai vannak az erdélyi magyar színházakkal, így ebben az évben sem maradhat el az Erdélyi hét. Valamint idén is öt saját bemutatóval készül az intézmény és középpontba kerülnek a történelmi témájú darabok is.

Ebben az évben Irodalmi Humorfesztivállal, zenei és táncos produkciókkal és Blues Fesztivállal is kedveskednek közel hét héten át, június 26-tól augusztus 13-ig minden érdeklődőnek. Elek Tibor igazgató hangsúlyozta, a színházkedvelők ebben az évben is igénybe vehetik a már ismert kedvezményeket, bérleteket.

Nézze meg ezt is:

Újra kiadták “A gyulai Józsefváros története” című kötetet

    Két témában tartott sajtótájékoztatót Gyulai Évszázadok Alapítvány és a Gyulai Városbarátok Köre. Durkó …