2024. április 26., péntek
FONTOS

Apor Búcsú a Nádi Boldogasszony templomban

Vasárnap tartották a gyulai belvárosi katolikus templomban az Apor búcsút. Az eseményen az egykori gyulai plébános, később győri püspök Apor Vilmosra emlékeztek, aki 1945-ben a hozzá menekült lányokat, asszonyokat védve halt mártírhalált a rá támadó szovjet katonák golyójától megsebezve.

Életútját Lukácsi Zoltán székesegyházi kanonok, Győr-újvárosi plébános idézte fel. A Szentmisén Apor Vilmosra utalva hangsúlyozta, az igazi nemesség a lélek nemessége, mely nem néz le senkit, és mindenkit megbecsül.

Arra figyelmeztetett, hogy fegyelmezzük önmagunkat és a ránk bízottakat is, hogy mindannyian helyt tudjunk állni az élet nagy pillanataiban.

Az ünnepségen ketten vehettek át Apor Vilmos-emlékplakettet az Apor Vilmos Egyházközségi Alapítványtól az Apor-tisztelet előmozdítása érdekében végzett munkájáért. Előbb Görgényi Ernő polgármester, majd Lukácsi Zoltán részesült az elismerésben.

Az esemény zárásaként az Apor óvoda növendékei adtak műsort, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit a vértanú püspök szobránál.

Nézze meg ezt is:

A fenntarthatóság került a fókuszba a Karácsonyi általános iskolában

A fenntarthatóság jegyében zajlanak programok a héten a Karácsonyi általános iskolában. Az intézményben már hagyomány …