2021. március 7., vasárnap
FONTOS

Pakisztáni határsértőt fogtak Dombegyházánál

Békés megyében a rendőrök leállítottak és ellenőriztek egy személygépkocsit, amelyben négy pakisztáni férfi utazott. Egyiküknek nincs olyan tartózkodási engedélye, amellyel jogszerűen tartózkodhatna Magyarországon.

Dombegyház határában, 2019. május 18-án 23 óra előtt 5 perccel egy szabadnapos határrendész felfigyelt egy egyedül gyalogló férfira.

Tíz perccel korábban a battonyai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy olasz honosságú személygépkocsi, amelyben a vezetővel együtt három férfi ült. Mindhárman rendelkeznek érvényes pakisztáni útlevéllel és olyan tartózkodási engedéllyel, amellyel jogszerűen átléphették az államhatárt. Az átkelőhelytől a személygépkocsival Dombegyház felé mentek, ahol az egyedül gyalogló férfi is beült az autóba. Ő is rendelkezik érvényes pakisztáni útlevéllel, de a tartózkodási engedélye a Magyarországon való tartózkodásra nem jogosítja fel.

A magyar–román államhatárt illegálisan lépte át és a gyanú szerint a határátkelőhelyen Magyarországra érkezett társaival utazott volna tovább.

A négy férfit a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatják és vizsgálják a történteket.

Nézze meg ezt is:

Fennakadt Gyulánál a túlterhelt vontatvány

  Két személygépkocsit szállított egy utánfutón egy román rendszámú terepjáró vezetője. A gyulai közúti határátkelőhelyen …