Az eseményen részt vett Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára, aki köszöntőbeszédében hangsúlyozta, az alapanyag termelésen túl a termékfeldolgozásra is ösztönözni kell a mezőgazdasági vállalkozásokat.
Görgényi Ernő polgármester kiemelte, a csaknem 3 évtizedes múlttal rendelkező Körös-Maros Biofarm Kft. fontos szereplője a város gazdasági életének.
Körös-Maros Biofarm Kft olyan gabonaféléket állított elő, melyek alkalmasak söripari felhasználásra. A cég 2009-ben kezdte fejleszteni az Alakor biosört, amely az Elixbeer sörüzem létrehozásának az előzménye volt. A beruházás 93 millió forintos támogatás mellett mintegy 200 millió forintból valósult meg.
Az érdeklődők a helyben készített sörök megkóstolása mellett megismerkedhetnek a technológiával is. Az 1000 literes főzőüstök mellett érlelőtartályokat használnak, melyek a sörfajtáktól függően működnek. A rövidebb, 20-25 napos érlelésű sörök mellett a prémium kategóriájúak 6 hétnél is hosszabb érlelési idővel rendelkeznek.