2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 05. 31.

Témák:

– Három helyszínen kezdődtek el a Diákolimpia országos döntői péntek délelőtt. Mezőberényben kosárlabda, Békéscsabán kézilabda és röplabda, míg Gyulán labdarúgó mérkőzések zajlanak. A döntőben összesen 20 együttes, 19 megyei győztes, valamint a főváros legjobb csapata vetélkedik a bajnoki címért.

– A legjelentősebb magyar és szász vonatkozású magángyűjtemények közé sorolható a németországi ideggyógyász Böhm Józsefé. A Magyarországon ritkán látható kollekciót most Gyulán mutatják be. A szombaton nyíló tárlat egyes darabjai nemzetközi szinten is jegyzett alkotások.

– Az SM világnap zárórendezvényét tartották csütörtök délután a várkertben, ahol a megjelentek léggömböket engedtek az égbe. A rendezvény célja az volt, hogy a társadalom figyelmét ráirányítsa a betegséggel együtt élőkre, hogy csökkenjenek az előítéletek és így erősödjön a szolidaritás.
– Huszonegy bírósági ülnök vehette át megbízólevelét csütörtökön, a megyeházán. Ők négy éven át nem hivatásos bírákként vehetnek részt az ítélkezésben.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …