2024. április 26., péntek
FONTOS

100 éves pengével is találkozhatunk a Turisztikai Főpályaudvaron

A Turisztikai Főpályaudvar kiállítótermében már többször lehetett találkozni olyan kiállítással, mely hobbitermékeket sorakoztat fel. Ezúttal Marosi József hozta el Békéscsabára borotva penge és borotválkozási eszköz gyűjteményét. A budapesti gyűjtő 1968 óta kutatja az eszközöket, a kiállításon pedig olyan tárgyakkal is lehet találkozni, melyeket még az első vagy a második világháború idején használtak.

A kiállítást Erdész Ádám, a Békés Megyei Levéltár igazgatója nyitotta meg. Az igazgató a 18-19. századról beszélt, amikor a szakáll stílusa sok esetben politikai hovatartozást jelképezett. Ebből kifolyólag egy borotva akár politikai fegyver is lehetett, ha valakinek akarata ellenére vágták le a szakállát.

A kiállításmegnyitón Sós Imre, a Turisztikai Főpályaudvar állomásfőnöke elmondta, hogy a borotva penge kiállítással – a hobbigyűjtemények bemutatása tekintetében – mérföldkövet ért el a Turisztikai Főpályaudvar.

Az említett szegedi taxisofőr gyűjteménye került át Marosi Józsefhez, akivel később felvette a kapcsolatot Sós Imre, így kerülhettek a borotva pengék 2019 tavaszán Békéscsabára. A kiállítást június 23-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …