2021. július 24., szombat
FONTOS

Megkezdődött a Kézműves Sörfesztivál Gyulán

Pénteken megkezdődött az immár második alkalommal megrendezett Kézműves Sörfesztivál Gyulán.

A négy napos esemény nem titkolt célja a város turisztikai hírnevének gyarapítása. A rendezvényen a hazai és a határon túli sörfőzdék termékeivel lehet megismerkedni, ahol többek között kávés búzasört, valamint ribizlisört is lehet kóstolni.

A várkertbe látogatók a hagyományos italok mellett a legkülönlegesebb sörféléket is megkóstolhatták. A Sümegi Kézműves Sörfőzde 8 sörrel érkezett a rendezvényre. Termékeik között a legkülönlegesebb és legújabb a sárgabarackos búza.

A Fóti Kézműves Sörfőzde többek között egy ritka cseh komlóból készült szűretlen pilsnerrel érkezett, amely a nyári napokban megfelelő választás lehet.

A fesztivál kísérőrendezvényeként megrendezik azt a versenyt, amely a kisüzemi kézműves sörfőzdék, illetve a házi sörfőzdék részére lett meghirdetve, melynek eredményhirdetése szombat délután lesz. A megmérettetés különlegessége, hogy a tavalyi évhez képest 30 százalékkal többen, összesen 215 mintával neveztek több országból. A Kézműves Sörfesztiválon a hazai könnyűzenei élet képviselői a négy nap alatt egyszerre két helyszínen lépnek majd fel.

Nézze meg ezt is:

Diabétesszel élő gyerekek táboroztak Gyulán

  A megye több településéről érkező gyerkekek vettek részt a Diabétesz Erzsébet-táborban Gyulán. A cukorbetegséggel …