2024. április 27., szombat
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 06. 13

Témák:

– Az 1956-os forradalom utáni megtorlás vidéki áldozatai címmel rendezett konferenciát a Nemzeti Emlékezett Bizottsága és a levéltár. Az eseményen a békéscsabai Szekeres István is jelen volt, akit 18 évesen ítéltek el a szabadságharcban folytatott tevékenysége miatt. Az előadások között szerepelt az ő pere, valamint az ügyészek, bírák és a végrehajtók sorsa.

– Az Erkel házban mutatkoztak be csütörtökön a Békés megyei múzeumok. A program célja az volt, hogy népszerűsítsék a kiállítóhelyeket, illetve hangsúlyozzák kultúra közvetítő szerepüket.

– Árkosi Árpád rendező részesült idén a Békés Megyei Önkormányzat által alapított „Sík Ferenc-díj a magyar ősbemutatókért” elnevezésű elismerésben. A kitüntetést az érintett a Pécsi Országos Színházi Találkozó nyitóünnepségén vette át.

– Az elmúlt év legkiválóbb tanulóit köszöntötték a gyulai polgármesteri hivatal dísztermében. A dicsőségkönyvbe azok a diákok kerülhettek be, akik az iskolai tanulmányi és művészeti versenyeken a legjobb eredményt érték el.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 22.

Témák: – Megáldották a gyermekeket a Nádi Boldogasszony templom felszentelésének 201. évfordulóján. Tapodi Krisztián káplán …