2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019. 06. 25.

Témák:

– A békéscsabai Unicon Zrt.-nél tartotta elnökségi ülését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. Az eseményen elhangzott, a jövőben a kamara és a kormányhivatal nagy hangsúlyt fektet a jövőben a munkaerőhiány kezelésére.

– A népi kultúra szinte valamennyi eleme megelevenedik a hétvégén, a három napos Körösvölgyi sokadalmon. A keddi, beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, a rendezvény továbbra is a minőség jegyében mutat be népi kismesterségeket, és állít színpadra több, mint ezer táncost.

– Városmarketing gyémánt díj védjegyet kapott a Békés Megyei Önkormányzat.

– Az ünnepi könyvhéten rendezték meg az 50 elszánt magyar nő című kötet író-olvasó találkozóját. A tavalyi év egyik legsikeresebb könyve olyan nőket mutat be, akiknek életpályája példaértékű a mai korban is. A kiadványban Makai Erika szumóbajnoknő története is szerepel, aki részt vett a gyulai eseményen.

– Széll János néprajzkutató, népi iparművész kiállítását nyitották meg péntek este a gyulai Tájvízházban. Az Ujjgyakorlatok című tárlaton összesen 60 faragott tárgyat mutattak be a közönség számára, ezek az alkotó 40 éves pályafutásába nyújtanak betekintést.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …