2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2019.07.03

Témák:

-Saját forrásból kezdi meg a város a kerékpárút korszerűsítését a Dobozi úton – jelentette be a kedd délután megtartott sajtótájékoztatón Alt Norbert alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Első körben a közel 5 kilométeres kerékpárút legrosszabb állapotban lévő 803 méterét újítják fel.

– Tovább erősítette a Gyulai brandet a Gyulahús idei, alapvetően a tavaszra koncentráló médiakampánya, mely az internet mellett elsősorban a televízió nézőkre fókuszált.
A következő időszakban a cég nagyobb figyelmet szentel a gyulai májasnak, és továbbra is fontos cél a fiatalok megszólítása – mondta el Tamáskovitsné Gila Éva marketing menedzser a 3Témában.

-1566-ban július másodikán kezdődött meg a gyulai vár török ostroma. Kedden ennek emlékére óránként adtak le lövéseket a vár falán.
Mindezzel arra is felhívták a figyelmet, hogy július végén, a Végvári napokon, hazánk egyik legnívósabb katonai hagyományőrző rendezvényén idézik fel a vár elvesztését és visszaszerzését.

-Az egykori híres magyar színésznő, Karády Katalin személye és sorsa elevenedik meg péntek este a Gyulai Várszínház kamaratermében. A második világháború idején Karádyt a Gestapo börtönébe zárták, ezeket a hónapokat idézi fel a Béres László által rendezett előadás.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …