2021. március 3., szerda
FONTOS

Karády Katalin története jelenik meg pénteken, a Kamarateremben

Különleges monodrámát mutatnak be péntek este 9 órától a Gyulai Várszínház Kamaratermében.

A színpadon ezúttal a titokzatos, ünnepelt és rajongott Karády Katalin személye jelenik meg, akit a Gestapo 525-ös cellájában láthat a közönség. Természetesen hallhatják is, hiszen a híres színésznő dalai is felcsendülnek, melyek még a mai korban is méltán ismertek. A második világháború idején a német bevonulást követően Karádyt fokozatosan ellehetetlenítették. A kamarateremben ez a szívfájdító történet bontakozik ki Bartha Boróka alakításának köszönhetően.

1944. április 18-án kémkedés vádjával tartóztatta le a Gestapo. Három hónapig tartották fogva, ahol folyamatosan kínozták. A kortárs magyar drámaíró, Darvasi László ezeket az időket eleveníti fel művében.

Amikor a fogságból kiszabadították, lakását kifosztva találta. Elek Tibor, a Várszínház igazgatója a történelem kedvelők mellett azoknak is ajánlja a darabot, akik örömmel hallgatják Karády dalait.

A Béres László által rendezett Karády zárkája című zenés monodráma június 5-én, este 9 órától látható a Gyulai Várszínház Kamaratermében.

Nézze meg ezt is:

54 új fertőzött Békés megyében

A keddi 13 461-ről szerdán 13 515-re emelkedett az új koronavírus fertőzöttek tavaly március óta …